Kerken gesloten tijdens Sandy-orkaan

Daklozen kunnen niet bij de kerk terecht voor opvang

in Christelijk Nieuws

De New Yorkse kerken zijn gesloten voor daklozen die een schuilplaats zoeken op het moment dat de orkaan Sandy over de stad raast. Dat constateert een groep Utrechtse studenten die momenteel in de VS zijn om de Amerikaanse verkiezingen te verslaan. "Voor een veilige plek kun je dus niet bij de Heer terecht. Scholen en universiteiten, dat zijn de plekken waar je als dakloze of gestrande het beste kunt zijn."

Verbazingwekkend die gesloten kerken, vinden de studenten. Waarschijnlijk verbazen ze zich des te meer omdat ze vlak daarvoor ontdekken dat de buurtwinkels wel zo lang mogelijk open blijven tijdens de storm. Ze willen hun klanten blijven bedienen. Desgevraagd geven de kerken aan dat ze het niet als hun taak zien om mensen op te vangen.

Na de storm komt de hulp vanuit kerken wél op gang, vermelden een artikel van de Huffington Post en een blogpost van Tim Keller. Het zijn vooral de kerken buiten het getroffen gebied die te hulp schieten, want de kerken in het rampgebied hebben zelf ook te maken met overstroming.

Vanzelfsprekend?
Wat vind jij? Hebben kerken de vanzelfsprekende taak om hun deuren open te zetten in noodsituaties?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons