Christelijk festival in Egyptische woestijn

in Mediatips

Een christelijk leider in Egypte roept op tot gebed voor een groot vierdaags christelijk festival dat sinds donderdag in de woestijn ten noorden van Cairo plaatsvindt. De christelijk leider vraagt of mensen willen bidden voor de veiligheid van mensen die naar het festival gaan.

Dat schrijft de Amerikaanse organisatie Mission Netwok News op haar website.

Het festival is een unieke gebeurtenis omdat christenen in Egypte vervolgd worden en regelmatig met religieus geweld te maken hebben. Dat is ook de reden dat de hierboven genoemde christelijk leider anoniem wil blijven. Zo staat Egypte op de Open Doors World Watch list ,een lijst met de 50 landen waar de meeste christenvervolging plaatsvindt, op de 15e plaats.

Het thema 'Hoe Jezus levens kan veranderen' staat centraal tijdens het festival. Aan het einde van elke dag zal er een eredienst worden gehouden waarin de deelnemers worden opgeroepen om hun leven aan Jezus te geven.

De organisatie van het evenement verwacht zo'n 50,000 bezoekers vanuit heel Egypte. Daarnaast zal het festival door verschillende christelijke satelliet zenders worden uitgezonden. Daarmee verwacht de organisatie nog eens zo'n 5 a 6 miljoen kijkers te trekken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons