Bestaat de hel nog?

Infographic: christenen anno 2012 over hemel en hel

in Geloven

Een verzengende vuurzee met duiveltjes in rode trainingspakken, inclusief drietand. Het beeld van de hel van een middeleeuwse christen kwam daar aardig in de buurt. De hel was de plaats voor hen die niet in geloof wilden buigen voor God en Zijn Christus. Kijken christenen anno 2012 nog hetzelfde tegen dit leerstuk van de kerk aan? Of is er iets veranderd?

'De hel onder vuur' is de titel van het opinieonderzoek onder christenen in Nederland, in opdracht van de EO en het Nederlands Dagblad. En wat blijkt? Lang niet elke christen gelooft nog in het bestaan van de hel. Slechts 15% van de Rooms-Katholieken en 36% van de PKN-protestanten denkt nog dat de hel bestaat. Daarentegen is het geloof in een eeuwige hel onder evangelische christenen het hoogst: 83%. Ze worden direct gevolgd door de gereformeerden met 67%.

Infographic: de hel in cijfers

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons