Tekenend Elisa Krijgsman

in Geloven

Zanger Elisa Krijgsman (40) en zijn vrouw Reni trekken in november en december het land door met de theatertour Voor Elkaar, waarin relaties centraal staan. In zijn studio schrijft Elisa liederen, maakt hij opnames en produceert hij cd’s, onder andere de jaarlijkse Opwekkings-cd.

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
“Dan zou ik de techniek zijn ingegaan, waarschijnlijk in de computers en software-ontwikkeling. Toen ik destijds naar het conservatorium ging, waren die specifieke it-opleidingen er nog niet. In de horeca werken of wiskundeleraar worden, waren ook reële mogelijkheden.

Welk compliment blijft je bij?
“Men vindt dat ik mensen met veel respect behandel. Dat hoor ik terug als ik trainingen heb gegeven aan kerkcombo’s.”

Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
“Met mijn onzekerheid over wie ik ben en wat ik kan. Op sommige momenten, vooral in nieuwe situaties, ben ik dan te onduidelijk in leidinggeven.”

Op welk dier lijk je?
“Op een hond, vanwege z’n trouw. Loyaliteit vind ik erg belangrijk. Maar ik herken mezelf ook in een leeuw, die alles overziet en het moment afwacht om toe te slaan. ”

Met wie zou je graag een dagje willen ruilen?
“Met een Nederlandse prof-voetballer die speelt in de Engelse of Spaanse competitie. Ik zou wel eens willen weten hoe het voelt om op het veld te staan en het spel en de sfeer te ervaren. En dán scoren!”

Hoe blijf je in conditie?
“Ik doe niets aan sport, maar ik beweeg voldoende in m’n werk.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Dat was tijdens de zomervakantie. Ik was heel relaxed mp3’tjes aan het beluisteren van de verschillende cd’s die ik heb geproduceerd. Dat haalde bepaalde herinneringen aan het hele productieproces van een cd naar boven, evenals de verhalen achter de liedjes. Toen kwamen er tranen van dankbaarheid.”
Wat is geluk voor je?
“Dat zijn voor mij zaken als gezond zijn, in harmonie leven, vrede en rust kennen, liefde beleven en veiligheid hebben. Belangrijke randvoorwaarden voor gezin-zijn. Maar geluk laat zich voor mij het meest vertalen in Gods zegen, dat Hij me wil brengen in een staat van gelukzaligheid, ondanks de omstandigheden.”

Ben je bang voor de dood?
“Ik ben er wel heel lang bang voor geweest. Ik hoop dat ik mijn overlijdensmoment niet hoef te zien aankomen. Het mag voor mij in één keer voorbij zijn. Maar het verlangen naar eeuwig bij Jezus zijn, groeit. Dat heeft met name ook te maken met het ouder worden.”

Wat betekent gebed voor je?
“Het gebedsleven heeft voor mij veel te maken met wat er zich afspeelt in mijn leven en waar ik met mijn gedachten mee bezig ben. De ene keer ben ik in contact met God door met Hem te praten, op andere momenten overleg ik - in gedachten - de dingen met Hem.”

Waar heb je spijt van?
“Ik heb eigenlijk van heel weinig dingen spijt, omdat ik altijd een heel veilig leventje heb geleid en heel voorzichtige keuzes heb gemaakt. Ik loop met niets meer rond.”

Welk programma moet direct van de buis verdwijnen?
“Alle programma’s die gaan over losbandigheid, vrije seks; programma’s zonder morele grenzen. Zeker als ze bedoeld zijn als propaganda voor een levensstijl voor jongeren. Ik denk aan programma’s als Spuiten en slikken, of Temptation Island.”

Wat weet bijna niemand over je?
“Dat ik watervrees heb. Het gaat stukken beter, maar ik duik nog steeds niet voor mijn plezier in een zwembad.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons