Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Wierd Duk in 'Adieu God?': 'Christendom ligt onder vuur'

Zondag, 23.45 uur, NPO 2

in Mediatips
Adieu God? Wierd Duk

De vader van Wierd Duk was dominee, maar zelf gelooft de Telegraaf-journalist al sinds zijn 10e niet meer. Toch neemt hij het vaak op voor christenen. In het EO-programma Adieu God? is Wierd, die zichzelf 'cultuurchristen' noemt, te gast bij Tijs van den Brink. 

Toen de ouders van Wierd Duk overleden, realiseerde hij zich weer hoe belangrijk het christendom voor hem is. Maar de houding van christenen ten opzichte van vluchtelingen en moslims stoort Wierd. De journalist neemt het vaak op voor christendom, omdat het christendom onder vuur ligt. Nu nog vooral in het Midden-Oosten en Afrika, maar als we niet oppassen ook hier.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De veelbesproken journalist beschouwt zichzelf als cultuurchristen. Toen zijn ouders overleden, realiseerde hij zich weer hoe belangrijk het christendom voor hem is. Maar de houding van christenen ten opzichte van vluchtelingen en moslims stoort hem.

Christendom en islam

De laatste jaren schrijft hij positiever over het christendom. Gebruikt hij het zo niet vooral om de islam te bestrijden? Wierd vindt zelf van niet. “Er zijn te weinig mensen die de moed hebben om te benoemen waar we vandaan komen. Daarom moet ik het doen.”

Adieu God? – Wierd Duk

Zondag 17 november, 23.45 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons