Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Dokters van morgen': wat is hoofdpijn nu precies?

Dinsdag, 21.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Dokters van morgen hoofdpijn

In Nederland hebben ruim twee miljoen mensen met regelmaat hoofdpijn, maar wat doet er dan precies zeer in je hoofd? In de medische reeks Dokters van morgen (AVROTROS) onderzoekt presentator Antoinette Hertsenberg de oorzaken en de nieuwste behandelmethodes. Wat weet de medische wetenschap er inmiddels van?

Hoofdpijn komt zo vaak voor dat het wereldwijd de op één na meest invaliderende ziekte is. Mensen kunnen last hebben vanspanningshoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn. Maar wat is hoofdpijn nu precies? Waarom krijg je eigenlijk hoofdpijn en wat gebeurt er in je hersenen als je een hoofdpijnaanval krijgt?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Dokters van morgen
Wat gebeurt er in je hersenen als je hoofdpijn hebt?

Omdat ze antwoorden wil krijgen op deze vragen, gaat Antoinette Hertsenberg in Dokters van morgen op onderzoek uit. Ze vraagt aan gespecialiseerde artsen wat ze na jaren onderzoek weten over hoofdpijn. Antoinette geeft in het programma een overzicht van de huidige stand van de medische wetenschap en de allernieuwste behandelmethodes.

'Dokters van morgen' over hoofdpijn

In de reeks Dokters van morgen onderzoekt Antoinette Hertsenburg medische innovaties en ontwikkelingen. In elke aflevering staat een ander thema centraal. Vandaag verdiept ze zich in de nieuwste behandelmethodes tegen hoofdpijn. 

Dinsdag 5 november, 21.25 uur, NPO 1

Beeld: AVROTROS/Elvin Boer en Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons