Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Klaasje in 'Zie je zondag!': 'Regenboogkerk warm bad'

Zondag, 9.20 uur, NPO 2

in Mediatips
Zie je zondag!

Marleen Stelling duikt in de wereld van protestantse gemeenten, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? Deze zondagmorgen bezoekt Marleen in Zie je zondag! (EO) de Regenboogkerk in Epe.

Toen beeldhouwer Klaasje Grotenhuis het moeilijk had, voelde de Regenboogkerk als een warm bad voor haar. Ze ontwikkelde een bijzondere vriendschap met de 97-jarige Jet. Marleen raakt er in Zie je zondag! met haar over in gesprek. Als Jet 98 jaar wordt, verrast Klaasje haar met een bezoekje.

Juist dat is kerk-zijn, omzien naar elkaar

Ineke Posthouwer is pastoraal ouderling van de Regenboogkerk. De leden in haar wijk in Epe bezoekt ze regelmatig, júíst ook mensen die nooit naar de kerk gaan. Ze vertelt aan Marleen dat ze met verse koek, taart of pannenkoeken bij iedereen binnenkomt voor een goed gesprek. Juist dat is kerk-zijn in de ogen van Ineke, omzien naar elkaar. Haar man Henk is dorpsdichter van Epe, en taalcoach van een Syrisch gezin.

Zie je zondag!

Zondag 13 oktober, 9.20 uur, NPO 2

'Zie je zondag!' terugkijken

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons