Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'EO Live' duikt in geheimen 'invloedrijke' vrijmetselarij

Zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Vrijmetselarij

Zaterdag is het de ‘Dag van de Vrijmetselarij’. Veel mensen denken dat vrijmetselaars een elitair genootschap vormen dat aan heel wat touwtjes trekt. Klopt dit beeld? In EO Live een gesprek met historicus Jan van Benthem, buitenlandcommentator van het Nederlands Dagblad.

Verschillende vrijmetselaarsloges houden open huis op zaterdag 14 september. Door het organiseren van deze ‘Dag van de Vrijmetselarij’ hoopt het genootschap een beetje van het geheimzinnige imago af te komen. De vrijmetselarij kent veel voor- en tegenstanders. Christelijke principes zouden de rode draad vormen, maar kun je je er als christen bij aansluiten?

Dan Brown

Populaire boeken van de Amerikaanse schrijver Dan Brown hebben de belangstelling voor geheime broederschappen aangewakkerd. Van Benthem probeert in EO Live duidelijk te maken wat er klopt van alle verhalen die over de vrijmetselarij de ronde doen. 

'EO Live' over 'Dag van de Vrijmetselarij'

Zaterdag 14 september, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons