Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'De schaduw van de ramp' over diepe littekens '9/11'

Nederlandse New Yorkers blikken terug; woensdag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips
De schaduw van de ramp

Op dinsdag 11 september 2001 – vandaag 18 jaar geleden – boren twee vliegtuigen zich in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Een ander vliegtuig stort neer op het Pentagon, in de buurt van Washington D.C. In De schaduw van de ramp (KRO-NCRV) blikken Nederlandse New Yorkers terug. 

Bij de aanslagen door moslimfundamentalisten op 11 september 2001 komen bijna drieduizend mensen om. ‘9/11’ heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de hele wereld. De film De schaduw van de ramp werd in 2016 voor het eerst uitgezonden. Documentairemaker Roel van Dalen blikt hierin met vijf Nederlandse New Yorkers terug op deze dramatische dag en de jaren daarna. 

Wat is de impact van '11 september'?

Allemaal hebben deze landgenoten de ramp van dichtbij meegemaakt. De schaduw van de ramp gaat over de blijvende littekens die de aanslag in het hart van Amerika heeft veroorzaakt. Zelfs nu, 18 jaar later, is de impact van '9/11' nog altijd niet volledig vast te stellen.

2Doc: De schaduw van de ramp

Woensdag 11 september, 22.55 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons