Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Boekrecensie: Roots. De mooiste wandelingen langs water

Een inspirerende wandelgids met zeventien natuurroutes

In deze nieuwste Roots-wandelgids vind je zeventien natuurroutes die je langs het blauwe goud van Nederland voeren: zee, beekjes, vennen en rivieren (“de vormgevers van Nederland”). Van Ameland, waar je heerlijk kunt ‘uitwaaiwandelen’, tot het Leudal (“paradijs der beken”) in Limburg.

Hiermee heb je niet alleen een inspirerende wandelgids in handen, maar ook een veldgids. Want onderweg leer je bijna twintig kust- en watervogels herkennen, duik je in de wereld van waterplanten én zoom je in op de wondere wereld van het kleine: de insecten die boven de waterspiegel scheren.

Hoe bepalend water is voor het landschap, en hoe ongelofelijk veel mooie plekken Nederland telt, ontdek je aan de hand van deze gids. Dit handzame en prachtig vormgegeven boekje sluit af met een overzicht van de fijnste zwemwateren van Nederland, per provincie (o.a. het Henschotermeer in Utrecht, het Candameer in Friesland en ’t Zand in Noord-Brabant).

De kortste wandelroute is 9,5 km, de langste 22,6 km. Deze wandelingen zijn trouwens ook gratis te downloaden voor gps en mobieltje (via Rootsmagazine.nl). Met overzichtelijke plattegronden, duidelijke teksten en verrukkelijke foto’s, die je als het ware toeroepen: “Pak nú je wandelschoenen!”

Roots. De mooiste wandelingen langs water

Fontaine Uitgevers/Roots, 160 blz., € 17,-

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons