Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Na tien jaar een grafsteen voor Madeleine

In één dag ruim 2000 euro dankzij crowdfundingsactie

in Geloven

Begin dit jaar schreef Arjan Lock over François uit Congo. In 2009 verdronk François’ 14-jarige dochter Madeleine. Ze werd begraven in Eindhoven, maar geld voor een mooi grafmonument had haar vader niet. Dankzij een crowdfundingsactie via onder andere 'Visie' is er in één dag ruim tweeduizend euro opgehaald. François sprak als dank een videoboodschap in.

Francois was als vluchteling naar Nederland gekomen en toen hij een verblijfsvergunning had, liet hij zijn drie kinderen overkomen. Ondanks het gemis van hun moeder, die in Congo was omgekomen, en de herinneringen aan allerlei ellende die ze doorstaan hadden, leek hun leven een positieve wending te nemen. Tot in 2009 François’ 14-jarige dochter Madeleine verdronk.

2000 euro in één dag voor Madeleine

Madeleine werd begraven in Eindhoven, maar geld voor een mooi grafmonument had haar vader niet. Dankzij een crowdfundingsactie via onder andere Visie is er in één dag ruim tweeduizend euro opgehaald, zodat François een mooi grafmonument voor zijn dochter kon uitzoeken.

“Nu heeft mijn dochter een huis waar ik op bezoek kan komen,” laat hij in een videoboodschap weten. Bekijk de hele video hieronder.

Lees meer op de website van Ik mis je.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons