Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Over de grens

Een knap opgebouwd, aangrijpend verhaal

Vlak na de Tweede Wereldoorlog raakt de 17-jarige Henni Schöning betrokken bij koffiesmokkel langs de Duits-Belgische grens: door de dood van haar moeder heeft het gezin extra inkomsten nodig. Na een noodlottig incident belandt Henni in een tuchtschool, en haar broertjes in een katholiek kindertehuis met een dictatoriaal regime. Een van hen overlijdt onder verdachte omstandigheden. De hoofdpersonen krijgen in Over de grens zo veel ellende over zich heen, dat het fijn is om te weten dat ze fictief zijn. Helaas geldt dat niet voor misstanden in Duitse kindertehuizen in de jaren ’50. Een knap opgebouwd, aangrijpend verhaal.

Over de grens

Mechtild Borrmann, A.W. Bruna, 288 blz., € 17,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons