Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Joy

Onwaarschijnlijke liefde

Het was een onwaarschijnlijke liefde. De Amerikaans-Joodse schrijfster Joy Gresham, ex-communiste en ex-atheïste, stuurde in de jaren ’50 haar eerste brief aan de veel oudere, Iers-Britse auteur en hoogleraar C.S. Lewis. Dit mondde uit in een intensieve correspondentie, later bezoekjes aan ‘Jack’ (zoals zijn vrienden hem noemden) in Engeland en – na veel vijven en zessen – een huwelijk. Joy blijkt echter ongeneselijk ziek. Deze roman, een mix van fantasie en feiten, doet denken aan de film Shadowlands (1993). Zeker tegen het einde, als Joys dood dichterbij komt, zal dit verhaal geen lezer onberoerd laten.

Joy. De vrouw die C.S. Lewis liefhad

Patti Callahan, Uitgever: KokBoekencentrum, 431 blz., € 21,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons