Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Ik zal de wereld nooit meer zien

Non-fictie met de zeggingskracht van sterke literatuur

De Turkse, niet-gelovige schrijver en journalist Ahmet Altan zal de rest van zijn leven doorbrengen in eenzame opsluiting: 23 uur per dag in een kale cel van drie bij drie meter. Eén uur per etmaal mag hij ‘buiten’ zijn en ziet hij een vierkant stuk lucht boven hem. Op grond van absurde aanklachten veroordeelden dubieuze rechters hem begin 2018 tot dit bittere lot. Alleen zijn verbeelding houdt hem op de been: zijn geest is niet ingekapseld door het beton en de ijzeren tralies die zijn lichaam gevangenhouden. Non-fictie met de zeggingskracht van sterke literatuur.

Ik zal de wereld nooit meer zien

Ahmet Altan, Bezige Bij, 205 blz. (gebonden), € 16,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons