Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Herbetovering en andere actualiteiten

Voor het eerst

Na De zeebries der eeuwen (2013) en De tijdloze kern (2016) is dit de derde bundel met verspreide teksten van C.S. Lewis. Ze zijn vooral ontleend aan kranten en tijdschriften en verschijnen voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Dankzij Lewis’ taalgevoel en het vakmanschap van vertaler Arend Smilde, lezen ze lekker weg. Wel heb je het notenapparaat nodig om te begrijpen waar Lewis over schrijft of op doelt, juist omdat hij vaak commentaar geeft op de actualiteiten van toen. Gelukkig staan er genoeg interessante essays en andere teksten in, zoals ‘Een kerstpreek voor heidenen’.

Herbetovering en andere actualiteiten

C.S. Lewis, Uitgeverij Van Wijnen, 156 blz., € 14,95

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons