Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: De val van Gondolin

Het allerlaatste ongepubliceerde verhaal van Tolkien

Dit is het allerlaatste ongepubliceerde verhaal van Tolkien én zijn eerste over Midden-Aarde, de fantasiewereld die zijn verbeelding schiep. Een unicum dus, deze uitgave. De val van Gondolin draait om een schitterende, schijnbaar onneembare stad, die wordt bedreigd door kwade machten. De hoofdpersonen voeren een heldhaftige strijd, delven het onderspit – en toch gloort er dwars door dood, verlies en verdriet heen hoop: typisch Tolkien. Zoon Christopher licht de verschillende versies van het verhaal uitgebreid toe. Vooral in de laatste, onafgemaakte versie zie je Tolkiens meesterhand aan het werk. Mooie, gebonden uitgave.

De val van Gondolin

J.R.R. Tolkien (bezorgd door Christopher Tolkien), Boekerij, 288 blz. (gebonden), € 22,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons