Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Radicaal licht

De kunst van geloven, geloof in kunst

De Amerikaanse dichter Christian Wiman, die aan een slopende ziekte lijdt, oogstte veel lof met zijn aangrijpende boek Mijn heldere afgrond. In Radicaal licht gaat hij in op de relatie tussen geloof en kunst, met nadruk op Amerikaanse poëzie. Daarbij boort hij onderwerpen aan als dood, roem, de hemel en vergetelheid. Deze nieuwe publicatie nodigt uit tot langzaam en aandachtig lezen. Wiman schrijft wel wat ‘elitair’, zoals Marilynne Robinson in haar essays. Maar wie doorzet, stuit op veel mooie zinnen en originele gedachten. Een minpuntje is dat er enkele taalfouten in deze mooie Nederlandse vertaling zijn geslopen.

Radicaal licht

De kunst van geloven, geloof in kunst’, Christian Wiman, Brandaan, 139 blz. (gebonden), € 19,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons