Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nienke Plas in 'Pretty & Single': 'Schoonheid zit tussen je oren'

Dinsdag, 21.15 uur, NPO 3

in Mediatips
Pretty & Single met Nienke Plas

Zangeres, actrice en cabaretier Nienke Plas presenteert iedere dinsdagavond het datingprogramma Pretty & Single (KRO-NCRV). Ze begeleidt zes vrouwen die er prachtig uitzien, maar nog steeds single zijn. Nienke vraagt de vrouwen, die wel heel veel aandacht aan hun uiterlijk besteden, om zonder make-up op date te gaan. 

Net als veel andere vrouwen, voelen de deelnemers zich mooi en zelfverzekerd door hun make-up. Ze zijn er zo afhankelijk van geworden, dat ze nauwelijks nog onopgemaakt de straat op durven. In elke aflevering van Pretty & Single staat het levensverhaal van één vrouw centraal. Aangemoedigd door presentator Nieke Plas en de andere vrouwen, verwijdert ze al haar make-up. Daarna volgen vijf speeddates. Kan ze zich zonder make-up zelfverzekerd voelen en hoe reageren de mannen op haar echte  look? 

Visagiste Nina stapt uit comfortzone

“Het is belangrijk om niet alleen de vrouwen in dit programma maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen je oren zit.," zegt Nienke. "Onze kijk naar de wereld en naar jezelf is veelal hoe je je voelt op bepaalde momenten. Dit programma is voor de deelneemsters eng. Alleen vindt de magie nu eenmaal plaats net buiten hun comfortzone. En ik mag dit van dichtbij zien; hoe speciaal!” 

(Tekst loopt door onder de afbeelding.) 

Pretty & Single
Nienke Plas met de zes vrouwen die ze op speeddate stuurt.

De Rotterdamse Nina (26), die vanavond op speeddate gaat, werkt als visagiste in een parfumerie. Het geeft haar een prettig gevoel om ervoor te zorgen dat andere mensen er goed uitzien. Zelf ziet ze er ook graag mooi en verzorgd uit, maar Nina is erg onzeker over haar gewicht.

Daarom maakt ze zich graag mooi op, omdat dit enorm afleidt van haar lichaam, waar ze niet tevreden over is. Nu Nina verschillende nare ervaringen met mannen achter de rug heeft, hoopt ze dat de speeddates in Pretty & Single haar helpen om haar zorgen om haar gewicht te vergeten. Lukt het haar om meer zelfvertrouwen te vinden? 

Pretty & Single: Nina op speeddate

Dinsdag 14 mei, 21.15 uur, NPO 3
(herhaling: woensdag 15 mei, 0.50 uur, NPO 3) 

Beeld: Stijn Ghijsen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons