Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Verblijfsvergunning Armeens gezin Tamrazyan

'Wonderlijk'

Samen met haar ouders, broers en zus heeft de Armeense Hayarpi Tamrazyan dinsdag een verblijfsvergunning gekregen. Dat meldde voorzitter Theo Hettema van de Protestantse Kerk Den Haag.

Het gezin Tamrazyan zat maandenlang in kerkasiel in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag. De doorlopende kerkdienst moest voorkomen dat de uitgeprocedeerde familie uitgezet zou worden. De familie Tamrazyan is al negen jaar in Nederland.

Eind januari sloten de coalitiepartijen een akkoord over het kinderpardon. Door die regeling groeide de hoop van Hayarpi Tamrazyan en haar familie dat ze toch in Nederland mochten blijven. Voorzitter Hettema liet weten heel dankbaar te zijn dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sinds het akkoord over het kinderpardon zo snel werk heeft gemaakt van het regelen van een verblijfsvergunning voor het gezin Tamrazyan en veel andere families.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons