Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Het lied van de zussen

Een historische roman

in Mediatips

Omdat hun vader overlijdt en hun moeder bedlegerig is, groeien Ida en Nora op bij hun grootmoeder. Nora, de oudste, heeft muzikale talenten. Terwijl haar moeder een muzikale carrière flauwekul vindt, stimuleert haar oma Nora juist liefdevol. Ida is heimelijk jaloers op haar grote zus. Ze wordt kindermeisje, trouwt en hoopt op een gezin. Helaas loopt elke zwangerschap uit op een teleurstelling. Ook Nora ondervindt tegenslagen: ze raakt – ongehuwd – zwanger, waardoor haar toekomstdromen verdampen. Deze historische roman is pakkend geschreven, heeft kleurrijke hoofdpersonen en schetst een sfeervol tijdsbeeld.

Het lied van de zussen

Louise Allan, Mozaïek, 383 blz., € 19,99.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons