Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Recensie: Altijd dat kruis

De aarde is geen rozentuin

Bij Van de Beek, emeritus hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit, staat het kruis centraal. Maar is dat niet al te somber? We geloven toch ook dat Jezus is opgestaan? Kun je díé boodschap niet beter benadrukken? In Altijd dat kruis verdedigt hij zijn keuze. Die heeft alles te maken met de werkelijkheid waarin we leven. De aarde is geen rozentuin. Niemand ontkomt aan pijn, verdriet en verlies. Juist tegen die donkere achtergrond licht het kruis op: God staat niet los van lijden en dood – integendeel. Van de Beek is wellicht eenzijdig, maar biedt zoals altijd veel denkprikkels.

Altijd dat kruis

A. van de Beek, KokBoekencen- trum, 144 blz., € 12,99

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons