Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Koningin Máxima als zangeres

'Het project 'Méér Muziek in de Klas', past goed bij haar'

Als erevoorzitter van het programma Méér Muziek in de Klas reist Máxima deze week af naar het Zeeuwse Vlissingen. Onze koningin streeft ernaar dat alle basisschoolleerlingen in Nederland muziekles krijgen. 

Om dat muziekonderwijs te realiseren, verbindt Méér Muziek in de Klas regionale partijen met elkaar. Deze partijen ondertekenen vervolgens een convenant, waarin afspraken staan over het vormgeven van muziekonderwijs in de komende jaren. Deze week wordt het convenant getekend voor de provincie Zeeland, en Máxima is erbij. Het is een muzikale bijeenkomst, waarvoor ook ruim vijfhonderd kinderen zijn uitgenodigd.

Máxima is erg muzikaal. Zo weet ik dat ze gitaar kan spelen, hoewel ze dat al even niet gedaan heeft. Daarnaast houdt ze van zingen. Toen Willem-Alexander 50 werd, heeft ze samen met haar dochters het lied ‘Somebody to love’ van de band Queen voor hem gezongen op het feest in de stallen van Paleis Noordeinde. We weten ook dat ze heeft gezongen op de begrafenissen van haar vader en van haar zus.

Wij ‘gewone’ burgers hebben haar nog nooit horen zingen, maar ik ben natuurlijk superbenieuwd hoe dat klinkt. Ik vermoed dat ze het goed kan, want ze is veel met muziek bezig. Daarom past dit project, Méér Muziek in de Klas, ook zo goed bij haar. Wie weet deelt ze haar zangtalent ooit nog eens met ons!

Blauw Bloed

Elke zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Geschreven door:

Jeroen Snel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons