Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kalenders en projecten voor de veertigdagentijd

Zo leef je in de vastentijd toe naar Pasen

journal veertigdagentijd

Op Aswoensdag – 6 maart 2019 – begint de veertigdagentijd. Een project of kalender volgen is dan een fijne manier om naar Pasen toe te leven. Maar hoe word je wijs uit het groeiende aanbod van kalenders en projecten rondom de veertigdagentijd? Visie zet er 9 voor je op een rij.

Tear: 40 dagen vieren

Voor het 10e jaar op rij heeft Tear een scheurkalender voor de veertigdagentijd. Rondom het thema ‘Vieren’ ga je aan de hand van de Bijbel de diepte in. Bij de kalender zit een gezinsschriftje dat gemaakt is in samenwerking met het opvoedmagazine Jente, zodat je met het hele gezin aan de slag kunt. Ook biedt Tear materiaal voor kerken.

Prijs: €3,95
Meer info: kalender.tear.nl 

Nederlands Bijbelgenootschap: Johannes

'Met Johannes toeleven naar Pasen' heet het leesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap dit jaar. Het veertigdagentijd-boekje is helaas al uitverkocht, maar het leesplan is nog wel digitaal via de website of de app van het Bijbelgenootschap te volgen. 

Prijs: gratis
Meer info: bijbelgenootschap.nl

PKN: Een nieuw begin

Het veertigdagenproject van de PKN heeft dit jaar een kalender met een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht over het thema ‘Een nieuw begin'. Kerk in Actie sluit aan met de campagne ‘Heel Holland Vast’

Prijs: gratis
Meer info: protestantsekerk.nl

Studio Sprankel: Paasproject

Een kant-en-klaar pakket om samen met het hele gezin toe te leven naar Pasen. Studio Sprankel heeft een leuk paasproject ontwikkeld met mooie posters, knutsels en vragen. Het project is in 6 weken, maar ook in 3 weken te volgen.

Prijs: vanaf €20,-
Meer info: bijstudiosprankel.nl

Ignatiaans Bidden: Jezus ging de berg op

Veertig dagen lang een dagelijkse e-mail met bijbelteksten, gebedssuggesties, citaten en tips over hoe te bidden rondom het thema ‘Jezus ging de berg op’. Deze online retraite is ontwikkeld door de jezuïeten.

Prijs: gratis
Meer informatie: ignatiaansbidden.org

Meer tips voor de veertigdagentijd

Meer weten over de veertigdagentijd? Lees de artikelen met achtergrondinformatie of doe inspiratie op om te vasten:

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons