Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Ik voelde me eenzaam en depressief'

Hans van der Togt in 'De Kist'

in Mediatips

Wie de naam Hans van der Togt (71) hoort, denkt al snel aan het televisieprogramma 'Rad van Fortuin'. Van dit populaire programma was de immer vrolijk ogende Van der Togt jarenlang de presentator.

Hoewel Hans van der Togt die periode bij Rad van Fortuin als het hoogtepunt in zijn leven beschouwt, ging en gaat er achter dat blije gezicht veel verdriet schuil. "Toen Rad van Fortuin in 2001 stopte, ben ik in een diep, zwart gat gevallen. Er was ineens helemaal niets meer. Het hield gewoon op. Ik voelde me eenzaam en depressief.”

Alcoholverslaving van Hans van der Togt

Hans had een jarenlange worsteling met zijn alcoholverslaving. Hij miste het overlijden van zijn moeder, omdat hij te dronken was om naar zijn stervende moeder toe te rijden. Zijn vader overleed aan kanker. “Ik heb mijn vader nooit horen zeggen: 'Ik hou van jou.'” Zijn levenspartner Chris verloor hij aan aids.

Bang

De laatste tijd lukt het hem om de drank te laten staan en gaat het beter met Hans. Maar ouder worden vindt hij verschrikkelijk. "Ik ben enorm bang om alzheimer te krijgen. Wie gaat er voor mij zorgen als ik dement word? Veel mensen hebben een paar mantelzorgers. Ik núl!"

De Kist

Zondag 13 januari, 23.45 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Catherine Keyl in 'De Kist'

televisie| Catherine Keyl in 'De Kist'

'Oudere mensen krijgen het idee dat ze moeten oprotten'

25 November 2018
'Over mijn eigen dood wil ik niet nadenken'

De Kist| 'Over mijn eigen dood wil ik niet nadenken'

Eugenia Parakhina in 'De Kist'

16 November 2018
'Zeg niet te snel: '"Was ik maar dood"'

De Kist| 'Zeg niet te snel: '"Was ik maar dood"'

Koos Alberts in 'De Kist'

28 September 2018