Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

‘Vind het kind Jezus voordat Herodes dat doet’

in Nieuws

Zondag opent de protestantse gemeente Raalte een escaperoom. Bezoekers krijgen drie kwartier de tijd om het ontvoerde kind Jezus uit de handen van Herodes te redden. Dat meldt RTV-Oost.

De escaperoom, die is ingericht in de kelder van het Annahuis, is een idee van dominee Karolien Zwerver, predikant van de protestantse gemeente in Raalte. Volgens haar past de escaperoom in het streven van de kerk om “betekenisvol, vernieuwend en verbindend” te zijn.

Weinig Bijbelkennis

Wie naar het Annahuis aan De Plas komt, krijgt een film te zien met de opdracht: ‘Vind het kind voordat Herodes dat doet.’ Bezoekers van de escaperoom kunnen de sleutels vinden door puzzels op te lossen. De uiteindelijke opdracht is het kind terugbrengen bij Maria. Ook wie weinig bijbelkennis heeft, kan meedoen.

Serious Request

Deelname aan de escaperoom kost vijf euro per persoon, en de opbrengst is bestemd voor Serious Request, de inzamelingsactie van 3FM. Het streefbedrag is 9000 euro.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

kerk| Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

'Wij zijn het zoutend zout van de Syrische samenleving'

4 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018
Jaar cel en tbs voor pianostemmer die dominee mishandelde

kerk| Jaar cel en tbs voor pianostemmer die dominee mishandelde

Dader veroordeeld voor poging tot doodslag

28 November 2018