Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'The Long Season': kunnen Syrische vluchtelingen terug?

Maandag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips

De documentaire The long season (EO) neemt een kijkje in het dagelijks leven in een Syrisch tentenkamp in Libanon. Hier wachten vluchtelingen op een mogelijke terugkeer naar Raqqa, de stad waar Islamitische Staat in 2014 het kalifaat uitriep.

In Libanon leven momenteel ongeveer 1,2 miljoen Syriërs. Veel tentenkampen staan in de Bekaavallei tussen Damascus en Beiroet. The long season richt zich op één tentenkamp. De documentaire volgt verschillende bewoners van het tentenkamp; hoe ze zich voelen, wat ze doen en hoe ze reageren. Bovendien worden alle kampbewoners elke dag geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma: terugkeren of blijven?

(Tekst loopt door onder de foto.)

'Vluchtelingen tonen veerkracht'

De film aat zien hoe de mensen omgaan met de gevolgen van het conflict dat ze ontvlucht zijn. Ondanks hun schijnbaar hopeloze situatie tonen ze een enorme veerkracht. Hierdoor zijn ze in staat om zelfs in een vluchtelingenkamp te genieten van het leven. Filmmaker Leonard Retel Helmrich, die anderhalf jaar tussen de families blijft wonen, schetst een indringend beeld van het leven in het kamp. 

2Doc: The long season

Maandag 19 november, 20.25 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons