Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Concert op 12 mei in Nederland

in Mediatips

Op 12 mei komt de christelijke zangeres Lauren Daigle naar Nederland voor een concert in de Melkweg. Lauren had vorig jaar met haar single 'You Say' een flinke hit te pakken. De muziekvideo’s van het lied zijn inmiddels meer dan 70 miljoen bekeken via YouTube en haalde de Top 100 in Amerika.

Daigle schreef het lied samen met Paul Mabury en Jason Ingram, toen ze innerlijk strijd ervoer over haar identiteit. Met haar eerste single How Can It Be had ze net twee prestigieuze awards gewonnen. Daigle realiseerde zich op dat moment heel sterk dat het leven uit pieken en dalen bestaat, en dat ze in die golfbeweging het risico liep kwijt te raken wie ze echt is. “Als er van alle kanten aan mij getrokken wordt, en ik het succes ook zo weer kwijt kan raken, waar ligt dan mijn zekerheid? Waar ben ik in gegrond?” Het mondde uit in een lied over haar identiteit in God. “Het is een reminder dat wanneer ik me zwak of onzeker voel, Gods waarheid juist precies het tegenovergestelde zegt,” vertelt Lauren over het verhaal achter You Say, in een video op haar YouTubekanaal.

Miljoenen views

De YouTubevideo met de clip is inmiddels 70 miljoen keer bekeken, en ook de lyric video gaat ruim over de twee miljoen kijkers heen. Via streamingsdienst Spotify is You Say inmiddels ruim 36 miljoen keer beluisterd. Het nummer is daarnaast te vinden in de Amerikaanse Top 100, en voerde de Hot Christian Songs-lijst aan.

Reacties van luisteraars

Onder de video op Youtube staan duizenden reacties van luisteraars die schrijven wat het lied met hen gedaan heeft. Op momenten van depressie, verdriet en gevoelens van minderwaardigheid helpt You Say hun eraan te herinneren dat God met andere ogen naar hen kijkt.

You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
You say I am held when I am falling short
When I don’t belong, oh You say that I am Yours
And I believe, oh I believe
What You say of me
I believe

You Say - Lauren Daigle

Concert

Op 12 mei komt Lauren Daigle voor een concert naar Nederland. Met een verse Grammy voor 'Best Contemporary Christian Music Album' op zak, is de 28jarige Lauren Daigle klaar om de wereld te veroveren. Ze won de felbegeerde prijs met haar tweede album 'Look Up Child', de hoogstgenoteerde plaat van een vrouwelijke christelijke artiest in 20 jaar. Haar dijk van een stem kan zich meten met grootheden als Adele en Amy Winehouse. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons