Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Christelijke hit in korte tijd al meer dan 40 miljoen keer bekeken op YouTube

De christelijke zangeres Lauren Daigle heeft met haar single 'You Say' een flinke hit te pakken. De muziekvideo’s van het lied zijn inmiddels meer dan 40 miljoen bekeken via YouYube en haalde de Top 100 in Amerika.

Daigle schreef het lied samen met Paul Mabury en Jason Ingram, toen ze innerlijk strijd ervoer over haar identiteit. Met haar eerste single How Can It Be had ze net twee prestigieuze awards gewonnen. Daigle realiseerde zich op dat moment heel sterk dat het leven uit pieken en dalen bestaat, en dat ze in die golfbeweging het risico liep kwijt te raken wie ze echt is. “Als er van alle kanten aan mij getrokken wordt, en ik het succes ook zo weer kwijt kan raken, waar ligt dan mijn zekerheid? Waar ben ik in gegrond?” Het mondde uit in een lied over haar identiteit in God. “Het is een reminder dat wanneer ik me zwak of onzeker voel, Gods waarheid juist precies het tegenovergestelde zegt,” vertelt Lauren over het verhaal achter You Say, in een video op haar YouTubekanaal.

Miljoenen views

De YouTubevideo met de clip is inmiddels 39 miljoen keer bekeken, en ook de lyric video gaat ruim over de twee miljoen kijkers heen. Via streamingsdienst Spotify is You Say inmiddels ruim 36 miljoen keer beluisterd. Het nummer is daarnaast te vinden in de Amerikaanse Top 100, en voerde de Hot Christian Songs-lijst aan.

Reacties van luisteraars

Onder de video op Youtube staan duizenden reacties van luisteraars die schrijven wat het lied met hen gedaan heeft. Op momenten van depressie, verdriet en gevoelens van minderwaardigheid helpt You Say hun eraan te herinneren dat God met andere ogen naar hen kijkt.

You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
You say I am held when I am falling short
When I don’t belong, oh You say that I am Yours
And I believe, oh I believe
What You say of me
I believe

You Say - Lauren Daigle

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Zangfestijn' wordt 'Opwekking Worship Weekend'

'Zangfestijn' wordt 'Opwekking Worship Weekend'

Live opname Opwekkings-cd

9 november 2018
‘Koninklijk’ gospelkoor verzorgt flashmob in vliegtuig

‘Koninklijk’ gospelkoor verzorgt flashmob in vliegtuig

Onverwachts optreden op 10 kilometer hoogte

29 oktober 2018
Hernieuwde aandacht voor geloof: 'God is terug'

Hernieuwde aandacht voor geloof: 'God is terug'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 44)

Bart van Delen

29 oktober 2018