Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

in Christelijk Nieuws

Op persoonlijk initiatief van paus Franciscus krijgen armen in Rome een week lang gratis gespecialiseerde gezondheidszorg. Het is het tweede jaar op rij dat dit gebeurt, meldt Kerknet.be.

In aanloop naar de Werelddag voor de Armen, op zondag 18 november, heeft het Vaticaan een tentendorp voor medische verzorging naast het Sint-Pietersplein in Rome opgetrokken. Daar zijn nog tot zondag 18 november elke avond tot 22.00 uur oogartsen en podotherapeuten beschikbaar, maar ook artsen die gespecialiseerd zijn in cardiologie, dermatologie, reumatologie en gynaecologie.

Aan tafel

Op uitnodiging van het Hilton Hotel in Rome gaat gaat paus Franciscus op de Werelddag zelf na de eucharistieviering met zo'n 3.000 armen en hun begeleiders aan tafel.

De paus riep katholieken ook elders in de wereld op om komend weekend activiteiten voor kansarmen te organiseren. Zo wordt in verschillende kerken kleding en voedsel ingezameld.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons