Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Huidige situatie te gevaarlijk

in Christelijk Nieuws

Ashiq Masih, de man van Asia Bibi, hoopt dat het Verenigd Koninkrijk hen asiel verleent. Ook vraagt hij om de hulp van Canada en de Verenigde Staten, meldt de BBC.

Volgens Ashiq Masih moeten hij en Bibi voor hun leven vrezen in Pakistan nadat radicale moslims een akkoord hebben gesloten met de regering. Die waren de straat opgegaan uit protest tegen Bibi's vrijlating. De radicale partij Tehreek-e-Labaik (TLP) heeft nu afgesproken dat de regering onder meer probeert te voorkomen dat Bibi het land verlaat.

Masih zegt dat hij de rillingen kreeg toen hij over het akkoord hoorde. "De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie," zegt hij. De advocaat van Bibi verliet zaterdag het land, ook uit angst om gedood te worden.

Bibi zat acht jaar in de dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons