Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buurttuin in een achterstandswijk: 'Hier vallen verschillen weg'

Iedereen kan tuinieren in de Marcustuin

Ooit was dit gemeenteplantsoen een gure plek waar drugs werd gedeald. Nu is het een buurttuin. "We dachten: laten we juist zo'n plek omtoveren tot een mooie en vredige plek, om te laten zien dat we van Moerwijk houden."

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik hoef al niet meer te preken, want de tuin is een preek in zichzelf,” lacht buurtpastor en kerkpionier Bettelies Westerbeek. “Door mijn geloof zie ik ook in deze tuin het koninkrijk van God: het is nooit zomaar schoffelen, nooit zomaar koffiedrinken, nooit zomaar zaaien en oogsten. Alles staat in het teken van het grotere verhaal dat God met deze wereld heeft en de relatie die Hij wil aangaan met de bewoners van Moerwijk.”

Brandnetels

“Het mooie van een tuin is dat iedereen kan meedoen. Hier vallen de verschillen tussen religies en culturen weg. Sommige mensen komen uit een land vol conflicten tussen christenen en moslims. In de Marcustuin lukt het soms wel om samen te werken. Dat je zo vrede kunt stichten, vind ik mooi. Het feit dat mensen in deze tuin iets van de liefde van God kunnen ervaren, geeft me voldoende moed om door te gaan als de brandnetels weer heel hoog staan."

Video: Arianne Ramaker en Wouter Holtland

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--