Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Noord-Iers bakkerskoppel niet schuldig aan discriminatie

Eind aan jarenlange juridische strijd

in Nieuws
Homohuwelijk taart

Een christelijke bakkerskoppel uit Ierland dat weigerde een taart te bakken met de boodschap ‘Steun het homohuwelijk’, is vrijgesproken van discriminatie. Dat is de uitkomst van een jarenlange juridische strijd. Eerder waren lagere rechters wel van mening dat de bakkers discrimineerden.

Daniel en Amy McArthur uit Belfast wilden volgens het AD geen taart bakken met de beeltenis van Bert en Ernie, het logo van QueerSpace (een lobbygroep voor homorechten) en de bovengenoemde slogan. “Het is in strijd met wat de Bijbel verkondigt," vertelde Daniel destijds.

Niet persoonlijk

Het hooggerechtshof vond het duidelijk dat de bezwaren van de bakkers niet persoonlijk waren tegen de besteller van de taart, Gareth Lee. Als ze die man als klant hadden geweigerd omdat hij homoseksueel is, of omdat hij het homohuwelijk steunt, was het wel discriminatie geweest. “Maar dat is iets anders dan hen dwingen een taart te leveren met een boodschap waarmee zij het hartgrondig oneens waren," verklaarde de voorzitter van het hof de uitspraak.

Bron: AD.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Homohuwelijk geen enkel probleem in onze kerk'

homoseksualiteit en geloof| 'Homohuwelijk geen enkel probleem in onze kerk'

Open brief predikanten

30 November 2018
Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

homoseksualiteit en geloof| Hoe gaan we goed om met homo's in de kerk?

‘Zoek het persoonlijke verhaal achter het thema’

18 August 2018
Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

christelijke boeken| Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

Bekijk hier de trailer van 'The Heretic' (De Ketter)

Gert-Jan Schaap

2 February 2018