Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hoe breng je de lessen van de Justice Conference in de praktijk?

Gedragswetenschapper Ben Tiggelaar geeft 3 tips

in Geloven

Je bent bij de Justice Conference geweest en je hebt prachtige en inspirerende verhalen gehoord. Maar... hoe breng je die lessen nu in de praktijk? Gedragswetenschapper Ben Tiggelaar geeft 3 tips om te voorkomen dat je verzandt in je goede voornemens.

Tip: bekijk je de video zonder geluid? Zet dan de ondertiteling aan.

Drie tips van Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar heeft drie duidelijke tips om je voornemens in daadwerkelijke actie om te zetten:

  • Stel een leerdoel. Maak er geen prestatiedoel van, maar kies ervoor om te leren meer contact te maken met daklozen, bijvoorbeeld.
  • Begin eenvoudig en concreet. Je eerste stap naar je doel moet zo klein mogelijk zijn. Het probleem is namelijk dat mensen vaak iets te ambitieus willen starten. De eerste stap zetten is dan moeilijk, omdat er teveel werk bij komt kijken.
  • Zoek support: laat je ondersteunen door mensen uit je omgeving. Deel met elkaar wat je wilt gaan doen. Bel elkaar bijvoorbeeld een week later om te checken of je de eerste stappen hebt gezet. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons