Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zandtekenaar tekent gratis Bijbelverhalen

'Je moet in stilstaande beelden denken'

in Nieuws

Op de website Sandytales.com staan prachtige filmpjes met Bijbelverhalen van Harm van Schaik, de Zandartiest. Dit materiaal mag gratis gebruikt en verspreid worden.

Een goede zandtekenaar neemt je moeiteloos mee in het verhaal dat hij met opeenvolgende tekeningen zichtbaar maakt. Harm van Schaik is zo’n zandtekenaar. Hij weet mensen met zijn tekeningen te boeien. “Ik vind vooral de reacties van kinderen geweldig,” vertelt Harm in een video op de website. “En een oudere vrouw zei een keer tegen mij: ‘Je hebt de gave van visuele expressie’. Dat vond ik een mooi compliment”.

De kracht van zandschilderen

Harm tekende altijd al veel en deed dat ook voor zijn kerk. Zijn tekeningen werden in de diensten gebruikt. “Toen begon ik in een zandbox te oefenen en liet in een dienst zien wat ik geoefend had. Iedereen was daar diep van onder de indruk. Bij het zandtekenen moet je in stilstaande beelden denken. Het ene beeld moet in het andere overgaan. Dat is de kracht van zandschilderen. Zonder tekst te gebruiken, kun je een verhaal vertellen.”

Op de website Sandytales.com zijn inmiddels verschillende filmpjes van Harm te vinden waarin Bijbelverhalen tot leven komen. Dit materiaal nodigt uit om ook het originele Bijbelverhaal te lezen. Op termijn zal op deze website – een initiatief van de organisatie Jesus.net – ook verwerkingsmateriaal beschikbaar gesteld worden.

Het materiaal kan kosteloos gebruikt worden en bezoekers van de site worden uitgenodigd materiaal met anderen te delen. Ook kunnen mensen suggesties doen voor nieuwe zandtekeningen.

Creatieve ideeën delen

"Soms zijn kerken of groepen erg creatief in hun aanpak en wordt bijvoorbeeld zo'n filmpje gebruikt als inleiding voor een speciale kinderviering, of bijvoorbeeld in de kinderkerk," licht Wouter van der Toorn toe. "Die creatieve ideeën willen we graag weer delen met anderen! Rondom de verhalen willen we meer materiaal ontwikkelen, zodat je het eenvoudig kan gebruiken in je eigen setting. Of het nu gezin is, school, de vakantiebijbelclub of een gewone kerkdienst."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Al 10.000 kaarten gereserveerd voor ‘Jozef de musical’

christelijke evenementen| Al 10.000 kaarten gereserveerd voor ‘Jozef de musical’

Wat is het geheim achter dit succes?

Miriam Duijf

29 November 2018
Van groen word je creatiever

christelijke kunst| Van groen word je creatiever

'Iedereen heeft een creatief potentieel'

Reinald Molenaar

22 November 2018
Akiane Kramarik maakt schilderijen van haar visioenen

christelijke kunst| Akiane Kramarik maakt schilderijen van haar visioenen

‘Door mijn kunst wil ik laten zien dat er hoop is’