Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Grote beer en kleine beer in 'Natuur op 2'

Vrijdag, 18.00 uur, NPO 2

in Mediatips

In de uitgestrekte wildernis van de Canadese westkust ligt een van de mooiste bossen ter wereld: het Great Bear Rainforest. Hier leven veel kermodeberen. Dit zijn zwarte beren die door een zeldzame genencombinatie met een witte vacht geboren worden.

Natuur op 2 volgt een wijfje en haar twee jongen. Om haar kroost groot te brengen, moet moeder haar jachtterrein goed verdedigen. De concurrentie om voedsel is namelijk dodelijk, evenals de roofdieren die wel zo’n babybeertje lusten…

Natuur op 2

18.00 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons