Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zó maak je de perfecte sangria!

Bekijk de video

Traditionele sangria moet eerst een nachtje in de koelkast staan. Maar soms is daar geen tijd meer voor. Dan is dit recept met frambozen een lekker en snel alternatief.

Ingrediënten voor 1 kan sangria

• 125 gram verse frambozen
• 125 milliliter sinaasappellikeur
• 750 milliliter rode wijn
• 500 milliliter spa rood
• 1 sinaasappel om te garneren
• ijsklontjes

sangria bereiden

Doe de frambozen onder in de kan en stamp ze kapot. Voeg de likeur en de wijn toe. Roer goed door. Voeg de spa rood toe. Snijd de sinaasappel in partjes en voeg deze samen met de ijsblokjes toe aan de drank.

Tip

Gebruik geen dure wijn voor sangria, want die smaak proef je door de likeur en het fruit niet terug. Een simpele merlot is goed genoeg.

Meer recepten? Vraag gratis 'Zon' aan!

Zon is een eenmalige special van Visie, met daarin interviews, portretten, puzzels en heerlijke recepten. Geen Visie-abonnee? Vraag 'em dan hieronder gratis aan.

Geschreven door:

Femke Taale

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons