Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Worshipavond op 24 september in Veenendaal binnen 2 dagen uitverkocht

De bekende Amerikaanse zanger Michael W. Smith komt weer naar Nederland. Op maandag 24 september geeft hij een concert in De Basiliek in Veenendaal.

Smith was al langer populair in Nederland, maar brak aan het begin van deze eeuw als worshipartiest door met de cd's Worship en Worship Again. Tijdens het avondvullende concert ligt de nadruk op liederen van deze worshipalbums, maar ook van A New Hallelujah en Surrounded, het live worshipalbum dat Michael W. Smith eerder dit jaar uitbracht.

A Million Lights

Begin 2017 zat Michael W. Smith op een dieptepunt. "Ik was nog aan het rouwen over het verlies van mijn vader die veertien maanden daarvoor was overleden, en had non stop getourd. Ik was mijn creativiteit kwijtgeraakt, de bron was opgedroogd. Ik was uitgeput en ontzettend toe aan een pauze," vertelt Michael W. Smith over het album A Million Lights, dat gelijktijdig met Surrounded uitkwam. "Maar het is grappig om te zien hoe God werkt, wat Hij gebruikte om het gat te vullen."

Terwijl Smith in die tijd op een avond het nieuws keek, werd hij getroffen door een heilige verontwaardiging over hoe mensen zich naar elkaar gedragen. "Er was maar één manier waarop ik kon reageren: door een lied. De dijk brak door en alle melodieën kwamen uit me vloeien. Mijn hoop kwam terug, en daarmee ook de vreugde. Vreugde over de grootsheid van Gods schepping, vreugde over de mensen die er wonen. Mijn hoop is dat we opnieuw leren luisteren. Simpelweg weer luisteren naar elkaar en de waardigheid die ons uniek maakt, omarmen. Dat we omhoog kijken naar de hemel met een hart vol verwondering." En nu is 'Smitty' dus helemaal terug met meerdere albums en een reeks wereldwijde concerten.

Het concert op 24 september is inmiddels uitverkocht.  

Beeld: Youtube

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Politiechef playbackt 'I can only imagine'

Hit van MercyMe massaal bekeken op Facebook

Christelijke muziek tijdens je vakantie

Deze christelijke muziek maakt je vakantie onvergetelijk

Strand, bos, stad of bergen: voor elke bestemming een liedje

Pieter-Jan Rodenburg

christelijke... 11 juli 2018
Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Loop achter Hem aan met deze 'beats for Christ'!

Joëlle Post

christelijke... 2 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’