Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Troost na afscheid in 'Nederland Zingt op Hemelvaartsdag'

'Nederland Zingt' en 'De Kapel' donderdag vanaf 9.50 uur op NPO 2

in Mediatips

“Afscheid nemen is vaak heel moeilijk en verdrietig,” zegt ds. Orlando Bottenbley in zijn overdenking op Hemelvaartsdag. “Dan kan het een geweldige troost zijn als je weet dat het afscheid niet definitief is.”

Met hemelvaart vieren we dat Jezus naar de hemel ging. Naar zijn Vader. Hij kondigde zijn afscheid aan bij zijn discipelen. We horen dat Jezus’ discipelen Hem niet goed snappen als Hij bij Zijn afscheid zegt: ‘Het is beter voor u dat Ik heenga.’ Waarom moest hij nou gaan?

'God voelt dichtbij als we zingen'

Jezus liet ons niet alleen. Hij zond ons de Trooster: de Heilige Geest die ons troost en hulp biedt. Een heel fijne manier om God dichtbij te voelen is door te zingen. Dat doen we dan ook op deze bijzondere dag!

Hemelvaartsdag 2018

Nederland Zingt op Hemelvaartsdag 
9.50 uur, NPO 2 
De Kapel 
10.35 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 34)

Bart van Delen

4 uur geleden
Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Maandag, 21.10 uur, NPO 2

Tirza van der Graaf

5 uur geleden
Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Zaterdag, 21.20 uur, NPO 2

18 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’