Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Testament van Billy Graham gepubliceerd

'Ruth was de grootste christen die ik ooit heb gekend'

in Nieuws

Het testament van predikant Billy Graham, die in februari op 99-jarige leeftijd overleed, is gepubliceerd. Het 16 pagina’s tellende document is in te zien op de site van de lokale omroep WSOC-TV van de Amerikaanse stad Charlotte.

Charlotte is de plaats waar Billy Graham opgroeide en werd begraven. In het testament staat onder meer dat Graham zijn vrouw Ruth (zij overleed in 2007) de “grootste christen” noemt die hij ooit heeft gekend. “Vanwege Christus hebben je moeder en ik een prachtig, vreugdevol en opwindend leven gehad. We hadden onze problemen, moeilijkheden en lasten, maar de genade van God is altijd genoeg geweest. Ik wil haar danken voor haar jaren van toewijding, liefde, geloof en offer.”

Ook spreekt hij over zijn eigen geloof. “Sinds mijn tienertijd heb ik meer vreugde en vrede gevonden in het geloof in God dan in de veranderende meningen van mensen. Het is mijn absolute vreugde geweest om in dienst van Hem te zijn. Ik erken dat ik Hem heel vaak heb teleurgesteld, maar ook dat Hij dat nooit bij mij heeft gedaan.”

Verder spoort Graham "de mensen die dit lezen" aan dagelijks de Bijbel te lezen en te vertrouwen op Jezus Christus. “Als jullie dit lezen, ben ik veilig bij Jezus Christus in het paradijs. Daar zal ik wachten op het weerzien met mijn familie.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Begrafenis Billy Graham te volgen via live-stream

Billy Graham| Begrafenis Billy Graham te volgen via live-stream

Drie Amerikaanse presidenten aanwezig

Miriam Duijf

Tienduizenden mensen langs de weg voor Billy Graham

Billy Graham| Tienduizenden mensen langs de weg voor Billy Graham

'Jullie aanwezigheid heeft ons geraakt'

Miriam Duijf

24 February 2018
Ontroerend lied is blijvende ode aan Billy Graham

christelijke muziek| Ontroerend lied is blijvende ode aan Billy Graham

Beluister ‘Just as I am’ (met Grahams stem) van Fernando Ortega

Gert-Jan Schaap

23 February 2018