Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Mozaïek0318 start nieuwe gemeente

Uitbreiding naar Bunschoten-Spakenburg op komst

in Nieuws

De evangelische gemeente Mozaïek0318 in Veenendaal, van zanger Kees Kraayenoord, gaat uitbreiden naar Bunschoten-Spakenburg.

Aanleiding voor de nieuwe kerk – ‘Mozaïek33’ – is de groei van de gemeente, staat in hun nieuwsbrief. Daarnaast kreeg de gemeente naar eigen zeggen tien verzoeken vanuit deze regio om er een kerk te beginnen. 

“Toen we nadachten over de groei van de gemeente, spraken we al gauw over het houden van een derde dienst op zondag. Dat was ook een logische volgende stap,” aldus een woordvoerder. Met Kerst werd zo’n derde dienst gehouden, maar de gemeente besloot toch te gaan uitbreiden.

Beginfase

Dat plan is nu nog in de beginfase. Het Nederlands Dagblad schrijft dat tachtig christenen uit Bunschoten-Spakenburg die iedere zondag naar de kerk in Veenendaal rijden, gaan meewerken aan de nieuwe kerk. Daarnaast zijn de kerken in Bunschoten-Spakenburg per mail geïnformeerd over de plannen, en worden zij door Mozaïek0318 uitgenodigd om de plannen te bespreken en hun vragen te beantwoorden.

Beeld: Mozaïek0318

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

'Megakerken bieden een plek voor potentiële afhakers'

Tirza van der Graaf

16 mei 2018