Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

‘Mijn dochter raakte zwanger op haar 14e’

‘Ze gooide niet alleen haar eigen toekomst om, maar ook die van mij’

in Geloven

De dochter van Corrie (52) raakte op haar 14e zwanger en beviel op haar 15e van haar zoontje Levi. “Wij schaamden ons als ouders; het voelde alsof we gefaald hadden.”

“Toen Wendy vertelde dat ze zwanger was, was ik ontzettend boos en heel verdrietig tegelijk," vertelt Corrie. Samen met Wendy (nu 17) vertelt ze haar verhaal aan Beam. "Ik heb tien minuten stil zitten huilen, totdat mijn eerste boosheid weg was. Ik dacht: als ik nu mijn mond opendoe, gaat het niet goed. Dan ga ik haar alleen maar verwijten maken: hoe kun je zo stom zijn? We hadden immers vaak genoeg gezegd dat ze geen seks mochten hebben. Wij schaamden ons als ouders en het voelde alsof we gefaald hadden."

Veel steun ervaren

Al kregen we geen negatieve reacties. Iedereen in onze omgeving begreep dat het veel zorgen en vragen met zich meebracht, en de meesten vonden het heel vervelend voor ons. Zowel binnen als buiten de kerk, van vrienden en vage kennissen ervaarden we steun. Dat heeft ons enorm verrast. Niemand leek ons hier verantwoordelijk voor te houden.”

Ik ben vanbinnen heel lang boos geweest op Wendy

“Het is maar goed dat een zwangerschap negen maanden duurt, dan kun je ernaartoe groeien. Want ik ben vanbinnen heel lang boos geweest op Wendy. Ik was net weer aan mijn eigen carrière begonnen, maar die kon ik meteen in de ijskast zetten. Wendy gooide zo niet alleen haar eigen toekomst om, maar ook die van mij. Pas toen we in de zesde maand van haar zwangerschap samen een babykamer gingen maken, ben ik het leuk gaan vinden. Levi is met alle blijdschap ontvangen.”

Lees ook het verhaal van Wendy: "Ik zou niet meer zonder Levi kunnen, ik ben eraan gewend en ik hou van hem."

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe help ik mijn dochter naar de brugklas?

Hoe help ik mijn dochter naar de brugklas?

Tips van Eline Hoogenboom

Eline Hoogenboom

18 augustus 2018
'Het is tijd voor een mediacode rondom kinderen'

'Het is tijd voor een mediacode rondom kinderen'

Verdienen kinderen niet een beetje privacy op de social media van hun ouders?

6 augustus 2018
Zomervakantie? Zó houd je het leuk voor de kinderen!

Zomervakantie? Zó houd je het leuk voor de kinderen!

3 tips van Carianne Ros

Carianne Ros

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’