Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk verbreekt banden met Hybels

Amerikaanse megakerk wil geen gastheer zijn voor conferentie

in Nieuws

De Amerikaanse megakerk Christ Church uit Oak Brook (Illinois) heeft aangegeven geen gastheer te willen zijn voor de conferentie Global Leadership Summit. Deze conferentie is verbonden aan kerkleider Bill Hybels, aan wiens adres nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag zijn gedaan.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad. De predikant zou eigenlijk in oktober met pensioen gaan, maar besloot in april vroegtijdig te stoppen. Toen zei hij in een statement op de website van Willow Creek: "Gezien mijn liefde voor deze kerk en de Leadership Summit, kunt u zich voorstellen hoe verdrietig ik ben hoe deze controverse rondom mijn persoon deze organisaties heeft geraakt." De kerkleiding van Willow Creek startte een onderzoek naar de beschuldigingen, maar die vond geen harde bewijzen.

Ook andere organisaties hebben afstand genomen van Hybels: zo heeft de christelijke Amerikaanse uitgeverij Tyndale laten weten dat de uitgave van het boek van Hybels over leiderschap, gepland in augustus, niet doorgaat. In Nederland geeft Stichting Opwekking de boeken van Hybels uit. Directeur Ruben Flach zegt in de krant daar voorlopig mee door te gaan.

Beeld: Wikimedia Commons

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

Wat betekent de uitbreiding van Mozaïek0318 voor lokale kerken?

'Megakerken bieden een plek voor potentiële afhakers'

Tirza van der Graaf

16 mei 2018