Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Nadere kennismaking met Meghan: donderdag, 21.30 uur, NPO 1

in Mediatips

De Britse prins Harry treedt aanstaande zaterdag in het huwelijk met Meghan Markle. Ze zullen elkaar het ja-woord geven in St. George's Chapel bij Windsor Castle. Maar wie is deze Amerikaanse actrice? In Harry en Meghan, een koninklijk sprookje (AVROTROS) maken we nader kennis met Meghan, die op het punt staat toe te treden tot de Britse koninklijke familie. 

Aan de hand van interviews met betrokkenen en deskundigen geeft deze Britse documentaire ons een inkijkje in het verleden van Meghan. Ze groeide op in Californië, als kind van ouders die werkten in de filmindustrie. Ze is een succesvolle actrice in Hollywood, maar leidt vanaf nu een heel ander leven. Harry en Meghan, een koninklijk sprookje laat niet alleen de voorgeschiedenis van hun huwelijk zien, maar gaat verder terug in het verleden. 

Familiegeschiedenis

De voorouders van Meghan worstelden met hun bestaan in het 19e-eeuwse Amerika. Aan de kant van haar moeder is er een geschiedenis van diepgewortelde rassendiscriminatie op het platteland van Tennnessee. Overgrootouders aan haar vaders kant kenden het harde leven in de steenkolenmijnen van de Appalachen. De film gaat terug naar het moment waarop haar voorouders voet zetten op Amerikaanse grond. 

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Donderdag 17 mei, 21.30 uur, NPO 1 

Beeld: AFP/Arthur Edwards

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

christelijke... 16 mei 2018
Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

christelijke... 15 mei 2018
Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

christelijke... 14 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’