Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Aanbiddingsleider Jannica: 'Wat een wonder dat ik nog leef!'

Nog een lange weg te gaan

Hoe gaat het nu met Jannica? Deze vraag bereikt de Visie-redactie regelmatig. Vorige maand werd aanbiddingsleider Jannica van Barneveld (29) op de IC van het Erasmus Medisch Centrum opgenomen, omdat ze met spoed een nieuwe lever nodig had. Voor haar leven werd gevreesd.

Vrienden en familie probeerden zo veel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop een leverdonor te vinden. Deze oproepjes werden op Facebook massaal gedeeld. Gelukkig werd er net op tijd een donorlever gevonden. Een spannende tijd brak aan. Arts Gor Khatchikiyan schreef vlak na de transplantatie: "Vanochtend kreeg ik een bericht dat Jannica in de nacht geopereerd is en een donorlever heeft gekregen. Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. De komende tijd is een zware tijd van herstel."

Inmiddels gaat het voorzichtig de goede kant op met Jannica.
Op Instagram schrijft ze: "En toen hing mijn leven aan een zijde draadje en kwam er weer hoop door de levertransplantatie. Wat is er een hoop gebeurd. Een hoop angst, verdriet, rouw en dankbaarheid. En ook een heeeeleboel kaarten. Ik voel mij enorm gesteund. Ik verlang naar huis, maar blijf nog een ontsteking hebben met koorts. Ik kan wel weer lopen. Nooit gedacht dat het gewone leven zo ontzettend waardevol is! Ik kan niet op elk bericht reageren, maar lees ze wel! Ik heb nog een lange weg te gaan van revalidatie en nog een operatie. Maar ik kom er uit! Bedankt voor al het gebed, wat een wonder dat ik nog leef!"

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

De Bijbel en voeding: waarom het belangrijk is om gezond te eten

De Bijbel en voeding: waarom het belangrijk is om gezond te eten

'Niets is lekkerder dan puur en onbewerkt eten'

Nathalie van 't Slot

Minister Hugo de Jonge over: 'Thuis in het verpleeghuis'

Minister Hugo de Jonge over: 'Thuis in het verpleeghuis'

Open Huis: dinsdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

Bart van Delen

christelijke... 10 april 2018
Christen en orgaandonatie: wel of niet?

Christen en orgaandonatie: wel of niet?

Nieuwe wet spoort aan om keuze vast te leggen

Joëlle Post

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’