Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Stef Bos te gast in Adieu God?

'Er had allang een Derde Testament moeten zijn'

in Mediatips

Als puber heeft Stef Bos de Bijbel een keer op tafel gesmeten met de mededeling dat hij er klaar mee was, maar in feite is de zanger altijd een gereformeerd jongetje gebleven.

De verhalen uit het Oude Testament vindt hij fascinerend en ook het Nieuwe Testament laat hem niet los. Toch is er wel wat veranderd. Stef Bos ziet de Bijbel niet meer als het Woord van God, maar als het boek waarin onze mythologie is opgetekend. Wat hem betreft, had er trouwens allang een Derde Testament moeten zijn: uit nieuwe inspiratie komen immers nieuwe verhalen voort. Zo niet, dan zou God – in zijn optiek – pas echt dood zijn.

Stef Bos leeft vanuit het besef dat hij deel is van een groter geheel. Hij beschouwt zichzelf als een schakel in een keten van voorouders. Dat inzicht ontstond door samen te werken met Afrikaanse muzikanten. Zingen was voor hen een manier om de voorouders stem te geven. Inmiddels kan Bos zich niet meer los zien van zijn vader en moeder en van het geloof dat zij aan hem doorgaven. In 'Papa', zijn bekendste liedje, stelt de zanger weliswaar vragen bij het protestantse christendom, maar het is toch vooral een eerbetoon aan zijn vader.

Adieu God? Zondag 8 april 2018 om 23:40 uur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel'

'AdieuGod?' met hersenwetenschapper Erik Scherder

Miriam Duijf

Adieu God? 26 juni 2018
Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

Maarten Spanjer in 'Adieu God?'

'Het leven op aarde is een tranendal'

Adieu God? 28 april 2018
Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

Fidan Ekiz in 'Adieu God?'

'Ik vind dat er een nieuwe, verlichte koran moet komen'

Adieu God? 13 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’