Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwsforum op NPO Radio 1: 'Raketaanval op Syrië steunen?'

Vrijdagavond in 'Langs de Lijn en Omstreken', 20.30 uur, NPO Radio 1

Wat we deze week meemaakten, is ongekend. Een Amerikaanse president die via Twitter met een raketaanval dreigt: "Ze komen eraan, fijn, nieuw en slim." Hoe moet ons land op de situatie reageren? In Langs de Lijn En Omstreken gaan Herman van der Zandt en Herman Wegter hierover in gesprek met het nieuwsforum. 

Toen Trump zijn uitspraken deed, leek een aanval snel plaats te vinden. Ondertussen is het onzeker of we deze actie, waarschijnlijk gesteund door andere landen, echt heel snel kunnen verwachten. Nederland zal niet meedoen, maar militair ingrijpen wel steunen. Premier Mark Rutte benadrukt dat deze reactie op de gifgasaanval in Syrië wel proportioneel moet zijn.

De tweets van Trump

Het presentatieduo Herman van der Zandt en Herman Wegter gaat er vanavond over in gesprek met de leden van het Nieuwsforum: Amerikakenner Kirsten Verdel, programmamaker Jelte Sondij (BNNVARA) en theoloog Bert Jan Lietaert Peerbolte. Wat vinden ze van de tweets van de president en heeft westers ingrijpen in Syrië in hun ogen wel zin?

Massaal van Facebook af?

De forumleden reageren ook op andere onderwerpen die deze week in het nieuws waren: stevige uitspraken in de media over drugsgebruik in Nederland, de actie van presentator Arjen Lubach tegen Facebook, de achteruitgang van het Nederlandse onderwijs, de stijgende huizenprijzen en de taakstraffen voor het mishandelen van homo's in Arnhem. Zouden we dit soort misdrijven zwaarder moeten bestraffen?

Langs de Lijn En Omstreken

Vrijdag 13 april, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Beeld: AFP/Nicholas Kamm

Geschreven door:

Bart van Delen

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Twee protestantse predikanten in gesprek met Coen Verbraak

Tirza van der Graaf

christelijke... 22 minuten geleden
EO zendt film uit over Aramese genocide

EO zendt film uit over Aramese genocide

‘Ik moet het verhaal vertellen voordat het vergeten wordt’

christelijke... 7 uur geleden
'Het wereldkampioenschap van gewone mensen’

'Het wereldkampioenschap van gewone mensen’

Dinsdag, 19.10 uur, NPO 1

christelijke... 17 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’