Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Dit najaar op NPO 1

in Mediatips

Dit najaar is de gloednieuwe BBC-serie Dynasty te zien bij de Evangelische Omroep. De serie Dynasty volgt met de nieuwste filmtechnieken gedurende 2 jaar verschillende dierenkolonies. De BBC-series zijn enorm populair; eerdere natuurseries als Planet Earth trokken soms meer dan 2 miljoen kijkers.

Elk van de 5 afleveringen focust op een dier op het belangrijkste moment van zijn leven. Ieder dier is een 'koning': een leeuw, een jachthond, een chimpansee, een tijger en een keizerpinguïn. De serie onderzoekt hoe elk van hen zijn familie, territorium en koninkrijk beschermt.

"Deze geweldige serie zal het publiek opnieuw inspireren door de natuurlijke wereld tot leven te brengen," zegt BBC-programmadirecteur Charlotte Moore. "Ik hoop dat de buitengewone familiedynamiek en de intieme dierendrama's het publiek net zo zullen aangrijpen als Blue Planet II en Planet Earth II."

Dynasty is een productie van de Natural History-afdeling van de BBC, in samenwerking met BBC America en France Télévisions. De productie van de reeks nam 4 jaar in beslag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Reinier van den Berg: 'Extremen in het weer gaan zich vaker voordoen'

Reinier van den Berg: 'Extremen in het weer gaan zich vaker voordoen'

Weerman blikt terug op tropische zomer

Rachèl Koopman

4 september 2018
Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

'Eten weggooien is diefstal'

Miriam Duijf

3 augustus 2018
Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

Blog van Tim van Wijngaarden

TimZingt

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan