Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Dit najaar op NPO 1

in Mediatips

Dit najaar is de gloednieuwe BBC-serie Dynasty te zien bij de Evangelische Omroep. De serie Dynasty volgt met de nieuwste filmtechnieken gedurende 2 jaar verschillende dierenkolonies. De BBC-series zijn enorm populair; eerdere natuurseries als Planet Earth trokken soms meer dan 2 miljoen kijkers.

Elk van de 5 afleveringen focust op een dier op het belangrijkste moment van zijn leven. Ieder dier is een 'koning': een leeuw, een jachthond, een chimpansee, een tijger en een keizerpinguïn. De serie onderzoekt hoe elk van hen zijn familie, territorium en koninkrijk beschermt.

"Deze geweldige serie zal het publiek opnieuw inspireren door de natuurlijke wereld tot leven te brengen," zegt BBC-programmadirecteur Charlotte Moore. "Ik hoop dat de buitengewone familiedynamiek en de intieme dierendrama's het publiek net zo zullen aangrijpen als Blue Planet II en Planet Earth II."

Dynasty is een productie van de Natural History-afdeling van de BBC, in samenwerking met BBC America en France Télévisions. De productie van de reeks nam 4 jaar in beslag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

2Doc: Anote’s Ark

2Doc: Anote’s Ark

President Anote Tong: een 21ste eeuwse Noach?

schepping 4 juni 2018
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk 23 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’