Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

In De Leeuwenhoek: Adelheid Roosen en Hugo Borst onderzoeken zorg dementie

Iedere donderdag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips

Theatermaker Adelheid Roosen en schrijver Hugo Borst beginnen aan een zoektocht naar betere zorg voor demente bejaarden. Een maand lang verblijven ze op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Vanavond het eerste deel van In De Leeuwenhoek (HUMAN). 

In het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek kijken Adelheid en Hugo hun ogen uit. Van de directeur van de Rotterdamse zorginstelling Humanitas mogen beide BN'ers wekenlang overal bij zijn, Adelheid blijft zelfs nachtjes over in het turbulente verpleeghuis. "We moeten met mensen met dementie gaan leven," zegt ze. "Wij, als de omgeving van de mensen met dementie, kunnen leren om over onze verlegenheid heen te stappen en werkelijk met hen in contact gaan. Want deze ziekte is ook een spiegel die iets zegt over ons handelen."

'Ouderen mishandeld in De Leeuwenhoek'

Vanavond ontfermt Hugo zich over voetballiefhebber André Haak, raakt Adelheid bevriend met Wil den Exter en komt filosoof en arts Bert Keizer op bezoek. Het blijkt best moeilijk om iemand met dementie een goede dag te bezorgen. Opvallend is dat in De Leeuwenhoek volgens onderzoek van Trouw ouderen mishandeld worden. Welk beeld geeft de serie van het leven in dit verpleeghuis?

In De Leeuwenhoek

Iedere donderdag, 20.25 uur, NPO 2 

Beeld: Cigdem Yuksel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

'Verborgen Kustdorpen': aan boord bij Olympisch kampioen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 34)

Bart van Delen

4 uur geleden
Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Nieuw seizoen 'Kijken in de Ziel' met religieuze leiders

Maandag, 21.10 uur, NPO 2

Tirza van der Graaf

5 uur geleden
Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Feestelijk prinsengrachtconcert met Arthur en Lucas Jussen

Zaterdag, 21.20 uur, NPO 2

18 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’