Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Hoe een oud bureautje levens voorgoed veranderde...'

Woensdag in 'Langs de Lijn En Omstreken', 20.30 uur, NPO Radio 1

Een oud, lelijk bureautje op je zolder blijkt een grote kunstschat te zijn. Wat doe je dan? In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Helene Smit, in het dagelijks leven juriste en mediator, hoe deze ontdekking haar inspireerde tot het schrijven van haar debuutroman. 

"Het begon allemaal ruim twee jaar geleden met de ontdekking van een kunststuk op mijn zolder. Binnen één week stond de internationale kunstwereld op zijn kop," vertelt Helene Smit. Ze besloot de geschiedenis van het bureau te onderzoeken en schreef er een boek over. 

Fréderique

"Het schrijven werd meer en meer noodzaak. Ondertussen werd mijn dochter steeds stiller." Vanavond vertelt Helene aan Renze Klamer en Jeroen Stomphorst meer over haar debuutroman LOT 33 (Parisbooks). In het boek lezen we hoe het bureau levens van mensen heeft veranderd. De vrouw op de cover is Helenes dochter Fréderique.

Langs de Lijn En Omstreken

Woensdag 25 april, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons