Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gezinscoach Maame Durowah Okai in 'Het Vermoeden'

Zondag, 11.35 uur, NPO 2

in Mediatips


Als kind van Ghanese ouders – maar geboren en getogen in Nederland – combineert Maame Durowah Okai (32) twee culturen moeiteloos. Ook al levert dat soms opgetrokken wenkbrauwen op. Zondagmorgen is ze te gast bij Marleen Stelling in Het Vermoeden

Maame volgde haar hart, werd maatschappelijk werker en coacht nu gezinnen met problemen. Niet bepaald een job die haar status of aanzien oplevert in haar Ghanese omgeving. In de seculiere wereld van haar werk probeert Maame regelmatig iets te laten zien van haar grote inspiratiebron: haar geloof in God. Onopvallend deelt ze uit van de wijsheden die ze vindt in de bijbel. “Meneer Jakobus zegt: be quick to listen and slow to speak.”

'Op weg naar je ultieme doel'

Een nachtelijke ingeving bracht haar ertoe om de Brighter Day Foundation op te zetten. Onder de vlag van deze stichting ontwikkelde ze projecten in haar thuisland Ghana. Ze coacht ook mensen dichter bij huis op weg naar hun ultieme doel in het leven.

Het Vermoeden

Zondag 22 april, 11.35 uur, NPO 2 

Beeld: Something ELS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Nadere kennismaking met Meghan: donderdag, 21.30 uur, NPO 1

christelijke... 18 mei 2018
Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

christelijke... 16 mei 2018
Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

christelijke... 15 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’