Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

EO en Arie Boomsma hernieuwen samenwerking

'We vinden elkaar in verhalen over jongeren in de knel'

Arie Boomsma gaat opnieuw samenwerken met de EO. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt bij RTL Late Night.

Afgelopen jaren zijn de EO en Boomsma een eigen weg gegaan, maar is er op regelmatige basis contact geweest. Recent zijn er gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van nieuwe programma’s. De ideeën zijn nog in een prille fase en om die reden kan er op dit moment inhoudelijk nog niets over gezegd worden.

Fotoshoot

Arie Boomsma was vanavond te gast bij RTL Late Night om te praten over het tijdschrift L’HOMO dat dit jaar tien jaar bestaat. Arie werkte destijds mee aan een fotoshoot die de opmaat werd voor zijn vertrek bij de EO. Deze gebeurtenis kreeg destijds veel media-aandacht.

Jongeren in de knel

De EO en Arie Boomsma vinden elkaar in de overtuiging dat verhalen over jongeren in de knel, vaak op zoek naar identiteit en erkenning een platform verdienen. Aan dat platform wil de EO in een hernieuwde samenwerking met Arie Boomsma invulling gaan geven. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit”, stellen de EO en Boomsma in een gezamenlijke reactie.

Mooie club

Eerder deze week verwees Boomsma op social media al naar de EO. "Tien jaar geleden zocht ik bij mijn toenmalige omroep, de EO, al een tijdje naar een format of andere mogelijkheid om iets te doen met de spanning tussen geloof en homoseksualiteit. (...) Inmiddels maakt de EO sterke programma's over deze onderwerpen. Het is een mooie club waar ik veel aan te danken heb."

Beeld: Annemarie Dekker

Dit zijn de foto’s die tien jaar geleden werden gemaakt voor @lhomo Ik zocht bij mijn toenmalige omroep, de EO, al een tijdje naar een format of andere mogelijkheid om iets te doen met de spanning tussen geloof en homoseksualiteit. Toen de makers van @linda mij vroegen of ik mee wilde werken aan dit nieuwe blad, zei ik meteen ja. Bij de foto’s zou een interview komen waarin ik uitleg dat geloof en homoseksualiteit wel degelijk samen gaan. Dat ik in een god geloof die geen onderscheid maakt tussen mensen, maar van iedereen houdt, precies zoals zij of hij is. Omdat we bij de omroep hadden afgesproken grote media uitingen altijd eerst te overleggen, werd ik nog voor het blad uitkwam geschorst. Een paar maanden niet op tv, niet op de radio, geen interviews. En hoewel dat dus echt bij mijn eigen beslissing begon, was dat toch ook het begin van mijn vertrek bij de EO, waar ik met veel plezier had gewerkt. Die gebeurtenis en de media hetze er omheen zijn bepalend geweest voor mijn tv carrière. Bij de KRO maakte ik in de jaren daarna seizoenen van Uit de Kast, Hij is een zij, Flikker op en andere series en uitzendingen over gender en seksualiteit. De kern is altijd weer een moment dat iemand zelf beslist het roer om te gooien, zichzelf te zijn, open en vrij. Televisie over dat soort momenten, die thema’s, maak ik het allerliefst. Ze gaan over de tijd, en over hoe wij omgaan met mensen die een ander pad kiezen dan wijzelf. Ik ben de @lhomo dus dankbaar. Maar de EO ook. Daar maken ze inmiddels ook sterke programma’s over deze onderwerpen. En onder hun vaandel is dat direct spannend. En relevant. Het is een mooie club, waar ik veel aan te danken heb. Het 10-jarig jubileumnummer van @lhomo wordt morgen gepresenteerd. fotografie: @demarcdegroot Styling: @mrvanheel Visagie: @benjaminpuckey

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons